Et fritidsjob giver frihed

PlayStation, iPhone og nyt tøj. Alt sammen er noget, som rigtig mange unge elsker at bruge penge på; men hvilke penge? Hvis ens forældre ikke gider blive ved med at betale eller udlevere lommepenge, så må man jo gøre noget selv - og her kommer et fritidsjob ind i billedet. 

Med et fritidsjob kan du tjene dine egne lommepenge. Det giver dig råd til de ting, du ønsker. Ydermere giver det dig også en bedre idé om, hvordan man håndterer penge - måske finder du ud af, at det ikke er så smart at bruge det hele på slik, hvis man også mangler et par nye sko eller bukser. Men der er også rigtig mange andre ting, som et fritidsjob giver til et ungt menneske. Den vigtigste lærdom er, at man lærer at gå på arbejde. Fordi når man bliver "voksen," så skulle vi alle sammen helst have et arbejde. Alle disse ting, som foregår på en arbejdsplads, kan man allerede lære som ung, hvis man finder et fritidsjob. Her læres det at møde op til et bestemt tidspunkt og udføre nogle arbejdsopgaver, som man herefter får løn for. 

Også skattehåndteringen lærer man bedre, hvis man selv har et fritidsjob. Det er sådan i Danmark, at der skal betales skat af den indkomst, man tjener - dette gælder også, hvis man er ung med fritidsjob. Her har man et frikort, hvor man kan tjene penge skattefrit, til man overskrider det. Og hvis man overskrider det, så skal man til at betale skat. Ydermere betaler vi alle skat, uanset hvor meget vi tjener. Der er nemlig noget i Danmark, som hedder et arbejdsmarkedsbidrag, hvilket udgør 8% af din indkomst. Dette skal du også betale, hvis du har et fritidsjob, og du vil kunne se det på din lønseddel, som din arbejdsgiver giver dig.

Derfor er der en masse ting at lære og få ud af at have et fritidsjob. Og ud fra ovenstående kan vi blot konkludere én ting: find fritidsjob! I dag findes enkelte gode jobportaler, hvor unge kan finde sig et fritidsjob. Alt det kræver er en søgning på Facebook - så nemt er det. Held og lykke med jobsøgningen. 

Skrevet af Kasper Friis - jobtilunge.dk